Na rozdíl od velkých potravinářských koncernů jsou rodinné pekárny schopny vtisknout svému pečivu unikátní ráz díky ruční výrobě a poctivé řemeslné práci. Takový je i případ rodinné pekárny NÁŠ CHLÉB, která už přes 20 let v Jablonci nad Nisou připravuje pečivo z kvalitních surovin a s poctivým přístupem.
Proces výroby kvalitního pečiva
Vůni a chuť výsledného pečiva ovlivňuje nejen skladba zahrnující kvalitní suroviny a poctivou ruční práci, ale samozřejmě i zkušenosti pekařů a pekařek. Klíčové při procesu samotném nejsou jen přírodní suroviny, ale důležitý je i důraz na zpracování a zrání těsta.
Zásadní pro správnou vůni a chuť chleba je kvas, který si rodinné pekařství vyrábí samo, a to dvoustupňovou metodou vedený žitný kvas. Ve druhém stupni výroby kvasu provádí pekařský mistr šlechtění chuti, které je odpovědné za výslednou chuť a vůni chleba.
S dodáním nezaměnitelné chuti a vůně se pojí pojem fermentace, což je proces řízeného ušlechtilého kvašení, při němž dochází k přeměně škrobu a glykogenu, organických látek běžně obsažených v obilninách, na disacharidy, které jsou pro člověka snadno stravitelné.
Těsto se pak ručně hněte a nechá zrát po určenou dobu pro dosažení ideální kyprosti.
20 druhů chleba a něco navíc
Krása poctivé řemeslné práce spočívá v rozmanitosti, kterou lze do chlebu vtisknout. I proto nezůstává u jednoho druhu, ale až dvaceti druhů chleba.
Kromě toho nabízí rovněž housky a rohlíky, focaccia, ciabatty, cornové pečivo, nebo také koláče, marokánky, perníky a jiné, včetně cukroví na Vánoce.
Vlastní síť prodejen
Výhoda vlastní sítě prodejen spočívá v udržování vysokých standardů, bez nutnosti podřizovat se tlaku velkoodběratelů na snižování kvality. Takto lze udržet vysokou kvalitu za dostupnou cenu.
Prodejny NÁŠ CHLÉB se nachází například v Praze, Ústní nad Labem, Turnově, Teplicích, Mladé Boleslavi či Litoměřicích.
Více o pekárně na vasepekarna.cz.